Inter-Assure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruto surface : 670m2

Bruto volume: 2000m3

Netto surface offices : 430m2.

Parkingplaces: 24

De locatie ligt zeer prominent in Salina, nagenoeg op de as van de Rijkseenheid Boulevard en aan het plein van het Autonomie Monument. Door de driehoekige vorm van een relatief kleine terrein kon dit smalle langwerpige gebouw met de langs-as precies oost/west worden georiënteerd, essentieel voor het tegengaan van opwarming door de zon. Het gebouw is naar achteren geschoven zodat aan de voorzijde kan worden geparkeerd. Het verantwoord omgaan met energie en ruimte zijn naast zorgvuldige architectuur belangrijke uitgangspunten en voldoen tevens aan de klimaatgerichte regels die CASArchitects bij het ontwerpen altijd hanteert. Dit leidde enerzijds tot een klassiek structuur, anderzijds tot een nieuw type tropisch kantoorgebouw. Er zijn geen inpandige gangen, alleen de werkruimten zijn gekoeld en het dak zwaar geïsoleerd. Het symmetrisch gebouw bestaat uit drie lagen op een verhoogd plint. In de oostgevel is de enige opening het balkon van de directeur. De westgevel is behoudens enkele claustra’s geheel gesloten. De zuidgevel bevat twee ramen en is een abstracte compositie van kleur, luifels, compressoren en leidingen. De voorgevel ligt op het noorden en is met claustra’s geheel opengewerkt. In het midden bevindt zich een acht meter hoge poort als toegang tot een hoog langwerpig atrium met claustra’s die moeten voorkomen dat zonnewarmte doordringt tot de glazen gevels aan de overzijde. Het gebouw wordt buiten kantooruren met een rolluik over de volle hoogte van de poort afgesloten. Twee korte trappen leiden de bezoekers door het atrium naar de eerste werkvloer, naar links de klantenservice, naar rechts de schadeafhandeling. Op de koppen  van het atrium liggen de hoofdtrappen die op de begane grond uitlopen op nooduitgangen. De tweede vloer is één open werkruimte met naar het noorden uitzicht over de haven. Op de derde vloer liggen aan een galerij over het atrium, directiekamer met secretariaat, twee vergaderzalen, kantine en toiletten. Vanuit de toiletten kijkt men via verdiepingshoge claustra’s over de omgeving. Alle wanden tussen de vertrekken zijn van glas. Om goed aan sluiten op het door architect Mike Koch voor een vorig kantoor van Inter-Assure ontworpen rode meubilair is uitgegaan van een beperkt aantal kleuren: Blauwe vloerbedekking, witte binnenwanden en plafonds, aloë-groene binnenzijde van de buitenwanden, grijze en zwarte vloer- en wand tegels, witte gevels met een vleugje blauw, onderkanten van luifels en balkon aloë-groen. ‘s Nachts schijn door de duizend gaatjes van de claustra’s in de voorgevel een groenachtig licht.

Posted on by sofia · Permalink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *